Drukverlies op cv-installatie

Heeft u een drukverlies op de verwarmingsinstallatie? Dient u regelmatig water aan het circuit van de verwarming toe te voegen? Of valt de verwarmingsketel regelmatig in veiligheid?

Contacteer Kanomeco

Lek in CV-leiding

Dit zijn duidelijke signalen dat u mogelijk te kampen heeft met een lek in de CV-leidingen naar de radiatoren en/of in de leidingen van de vloerverwarming.
Kanomeco is uw specialist voor het bepalen van de exacte locatie van dit lek.

Vervangen van onderdelen

In eerste instantie zal de chauffagist het expansievat vervangen. Indien het probleem zich vervolgens nog steeds manifesteert zal hij adviseren om een lekopsporing te laten uitvoeren.

Lek opsporen dankzij verschillende methodes

Warmtebeeldcamera

Het detecteren van een lek op de verwarmingsinstallatie (ondergrondse leidingen naar de radiatoren/convectoren en/of vloerverwarming) gebeurt met een thermische camera of warmtebeeldcamera. Door het temperatuurverschil tussen de leidingen van de verwarming en de chape wordt het verloop van de leidingen zichtbaar voor de infrarood camera.

Aan de hand van dit warmtebeeld kan de plaats bepaald worden waar de vloer opwarmt en bijgevolg het lek zich bevindt. Dit is het geval voor leidingen die in de chape zijn geplaatst.

Akoestische inspectie

Indien de CV-leidingen in een ondergronds kanaal (caniveau) of zelfs in volle grond werden geplaatst zal naast thermografie ook een akoestische inspectie gebeuren. Met behulp van een luistertoestel (Terralog) wordt dan op de diverse contactpunten geluisterd naar de aanwezigheid van een lekgruis.

Traceergas

Indien het een lek betreft in het circuit van de vloerverwarming en de voorgaande methodes/technieken geen uitsluitsel geven betreffende de exacte locatie van het lek, kan mogelijk gebruik gemaakt worden van de methode met traceergas. Hierbij wordt er traceergas (gasmengsel op basis van stikstof/waterstof) in de leidingen geïnjecteerd.

Met behulp van een gasdetector wordt gescreend waar er een verhoogde gasconcentratie wordt gemeten (en bijgevolg het lek zich bevindt).

Onze specialist zal ter plaatse bepalen welke methode(n) aangewend zal(zullen) worden om de lekdetectie uit te voeren.

Wenst u een afspraak voor het detecteren van het lek op uw cv-installatie/vloerverwarming?

Contacteer Kanomeco

cross

Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.
Klik hier voor meer info.