Lekdetectie in een afvoerleiding

Heeft u een kapotte afvoerbuis? Sijpelt er vuil water (sporen van zeepresten, fecale resten, …) via het plafond of een lichtpunt naar beneden? Is er een waterinfiltratie in de kelder? Heeft u last van frequente verstoppingen in uw afvoerleiding?
Wordt u geconfronteerd met een waterinsijpeling in uw woning, appartement of handelsruimte?

Lek in afvoerleding

Kanomeco kan de oorzaak van dit probleem nauwkeurig bepalen.

Contacteer Kanomeco

Verschillende methodes

Rioolcamera

Voor het opsporen van een lekkage in de afvoerleiding maakt Kanomeco gebruik van een rioolcamera/buiscamera. Hiermee wordt de binnenzijde van de afvoerleiding grondig geïnspecteerd en kunnen barsten/breuken/verzakking in de afvoerleiding opgespoord worden.

Met behulp van een leidinglocalisator kan vervolgens de exacte plaats van het probleem/lek bepaald worden.

Ook het in kaart brengen van het verloop van de afvoerleidingen, niet toegankelijke verzamelputten, plaats van regenwaterput en/of septische put kan perfect uitgevoerd worden door onze medewerkers.

Kleurstoffen

Indien het niet duidelijk is van waar de infiltratie afkomstig is kan er ook gebruik gemaakt worden van kleurstoffen. Het volstaat om de verschillende afvoerleidingen te belasten met kleurstoffen. Aan de hand van de kleurstoffen die terug gevonden worden in de infiltratie kan bepaald worden waar het lek zich bevindt. Deze techniek wordt vooral toegepast bij een waterinfiltratie in de kelder tussen 2 gebouwen.

Wenst u een afspraak voor een camera inspectie van de afvoerleiding?

Contacteer Kanomeco

cross

Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.
Klik hier voor meer info.