Rioolcamera - buiscamera

terugTerug naar overzicht
Rioolcamera - buiscamera

Functie van een rioolcamera

Wanneer de oorzaak van waterlek gevonden moet worden, schakelt Kanomeco het gebruik van een rioolcamera (buiscamera) in. Dankzij een rioolcamera kan men de binnenzijde van een afvoerleiding in beeld brengen en dus snel zien of er een lek is.

Hoe ziet zo een rioolcamera er uit?

De rioolcamera die Kanomeco gebruikt, ziet er als volgt uit:

Dankzij de lange kabel op rol (wij beschikken over een camera van 60m) kan je voor lange afstanden de binnenzijde van de afvoerleiding controleren. Het scherm geeft duidelijk weer wat de camera ziet zodat we direct kunnen waarnemen waar het lek zich bevindt.

Hoe gebeurt zo een inspectie van de afvoerleiding?

In functie van de diameter van de afvoerleiding bepalen wij welke rioolcamera gebruikt zal worden. Wij kunnen namelijk afvoerleidingen inspecteren van diameters van 32mm tot 300mm.

  1. Voor afvoerleidingen van kleine diameters (sanitaire afvoerleidingen) kunnen wij de afvoerleiding inspecteren door deze afvoerleiding toegankelijk te maken via de sifon (wastafel, wasmachine, condensafvoer, …)
  2. Voor afvoerleidingen van grote diameters (afvoerleidingen van toilet en/of hoofdafvoerleidingen (onder- en rond de woning) kunnen wij de afvoerleiding inspecteren vanaf verzamelputten, toiletten, afvoerpijp van regenwater, …

Indien er een gebrek in de afvoerleiding wordt vastgesteld kan met behulp van een leiding lokalisator de exacte plaats van het probleem bepaald worden.

Nog meer vragen over het gebruik van een rioolcamera (buiscamera)? Neem dan contact op met Kanomeco.

U heeft een lek?

Aarzel niet en neem contact met ons op!

phone+32 473 28 41 00

Wenst u dat wij u contacteren?

Neem nu contact op

Gerelateerde cases

cross

Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.
Klik hier voor meer info.