Vochtmetingen

terugTerug naar overzicht
Vochtmetingen

Functie van vochtmetingen.

Om te bepalen of er vocht aanwezig is in een woning/gebouw worden er vochtmetingen uitgevoerd. Hierbij wordt er met de vochtmeter op de muren, vloer, pleisterwerk, chappe, plafond, … gemeten. Het toestel geeft onmiddellijk op een schaal weer hoe vochtig de ondergrond is. Het is mogelijk dat er een afwijking zit op de meetwaardes tussen verschillende meettoestellen. Duit heeft onder andere te maken met de ijking van het toestel. Daar de meeste toestellen meten op basis van geleiding, is enige voorzichtigheid aangewezen. Het uitvoeren van een vochtmeting is de eerste stap in het opsporen van de oorzaak van een waterinfiltratie. Andere technieken/methodes (zie verder op onze website) beschrijven hoe men de oorzaak precies kan achterhalen.

Naast het meten van vocht in constructies zijn er ook vochtmeters die de relatieve vochtigheidsgraad (uitgedrukt in %)meten. In combinatie met een infrarood camera kunnen deze relatieve vochtigheidsmeters ook condensatieproblemen en koudebruggen opsporen in woningen/gebouwen.

Hoe ziet zo een vochtmeter er uit?

De vochtmeters die Kanomeco inzet bij lekopsporingen, zien er als volgt uit:

In welke gevallen worden vochtmetingen uitgevoerd?

Een vochtmeting wordt praktisch altijd uitgevoerd. Hieruit blijkt al snel in welke zone de grootste vochtconcentratie gemeten wordt en bijgevolg kan men gericht gaan zoeken naar de oorzaak van de waterinfiltratie. Anderzijds kan men aan de hand van vochtmetingen ook vaststellen of er uitdroging optreedt door de vochtwaardes te vergelijken over een bepaalde periode.

Nog meer vragen over het gebruik van een vochtmeter? Neem dan contact op met Kanomeco.

U heeft een lek?

Aarzel niet en neem contact met ons op!

phone+32 473 28 41 00

Wenst u dat wij u contacteren?

Neem nu contact op

Gerelateerde cases

cross

Deze website maakt gebruikt van cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.
Klik hier voor meer info.